Vill du gå på en tantra festival?

Är du intresserad av att gå på en tantra festival? När det gäller tantra festivaler så finns det flera att hitta hos The Art of Love. Där finns det även:

  • Tantra kurser
  • Tantrisk initiering
  • Spiritual business

Kanske du är helt ny på detta med tantra och vill lära dig mer? Då kan The Art of Love hjälpa dig!

Festival med tantra som tema

En tantra festival är inte detsamma som en sex festival. Tantra är så mycket mer! Det är något som har praktiserats i tusentals år. För att få en djupare bild av vad tantra är så kan det vara bra att medverka på en kurs eller gå på en festival.

Tantra i sig är en spirituell filosofi och praxis som ursprungligen kommer från Indien, Den har sina rötter i hinduismen och buddhismen. Tantra betyder bokstavligen "vävning" eller "sammanflätning" och syftar på idén om att integrera olika aspekter av livet för att uppnå en högre medvetandegrad och närhet till det gudomliga.

Lär dig mer om tantra

Det finns olika tekniker och övningar inom tantra så som meditation, yogapositioner, andningsövningar, visualiseringar och mera. Det för att man ska kunna uppnå en uppnå inre harmoni och spirituell utveckling. En viktig del av tantrisk praxis är också att integrera sexuell energi i den andliga utvecklingen. Dock är det just viktigt att påpeka att det inte handlar om sexuell promiskuitet eller oetisk sexualitet. I själva verket betonar många traditioner inom tantra vikten av respekt, tillit och ömsesidighet i sexuella relationer och använder sexuell energi som ett verktyg för att öka medvetandet och uppnå andlig närhet.